workshops

Nu är det dags för mig att börja med kurser igen, känner att det ska bli så roligt att börja.

Men på ett sätt som blir lite enklare för mig när hjärnan är lite trött och kroppen inte riktigt på topp…

Nu blir det workshops med bara mina mönster ( har ju blivit en del nu så det finns förstås att välja på)   Förut var det kurser med all möjlig blandning av mönster vilket var kul men väldigt spretigt i hjärnan – förstod jag långt efter.

Det är märkligt, det som ger så otroligt mycket energi och glädje tar också väldigt mycket av energin. Ett kundevent hos Tygaffären i Göteborg i helgen med alla dessa underbara kunder som pratar sömnad och tyger ger mig några dagar som är tuffa efteråt. Fantastiskt roligt och intensivt = lugna, långsamma dagar med mig själv för att komma i form igen.

En baksida av att tidigare kört slut på sig , visst men det ger också så mycket glädje och sköna känslor så med inplanerad, lugn tid efteråt är det också ett sätt att bli friskare, på sikt.

Så nu blir det olika workshops, bara med mig och ibland med underbara Carina som blir en schysst kombination med hjärnor, skapande, kreativitet och kunskap!  Kika in under fliken Workshop om du blir intresserad!  Anna-Karin

 

På besök hos Tygaffären i Göteborg

På besök hos Tygaffären i Göteborg

 

 

Syfestivalen i Stockholm

Nu har Syfestivalen i Stockholm öppnat!    27-29 oktober kan man hitta i stort sett allt inom sömnad, stickning, virkning och såklart väldigt mycket annat…

Denna gång är jag inte med utan mönstren tas väl om hand av tjejerna på Andersson & Hjalmarsson!               Ett urval av mönstren finns i montern med deras underbara textilier av ekobomull och merinoull , stickade i Ulricehamn.   Det känns bra att stanna hemma även om det är förstås fantastiskt roligt att vara på mässa. Men det kommer ju fler mässor och jag blir sakta starkare eller klokare kanske och tar signalerna från kroppen på allvar…        Men att möta kunder och prata sömnad, mönster och textil är ju så fantastiskt roligt!   

 Så igår kväll under Light Night Shopping i Alingsås var första gången på länge som jag var på ett event, superkul hos Jannike på Tyglagret i Alingsås. Hon har en underbara tyger och i affären har jag handlat sen jag började sy, faktiskt 38 år sedan när jag sydde min första födelsedagsklänning till lilla mamma.

Väldigt roligt hade vi och många kunder kom för att träffas, Carina från BrittenOchJag inspirerade med sina färg- och mönstermatchningar. 

Kundkväll hos Tyglagret

 

Beslut

Beslut – låter på något vis så definitivt, att något verkligen är bestämt… ett ord som jag har en märklig relation till.            

 Viktigt när det gäller politik, infrastruktur, skolan, sjukvården – absolut och det ska vara tydligt för att kunna efterföljas!  

Men, så handlar det plötsligt om mig själv och då blir det fan så mycket svårare! Det är nästan i nivå med ordet acceptans!      

Och det har ju varit min utmaning under året att just ”acceptera”… det har inte varit enkelt att förstå/inse – jag har en ryggmärgskada som påverkar mitt liv så mycket mer än jag har velat tro under de 25 år som jag förnekade och sköt bort smärtan. Det blev istället någon slags kamp emot smärta/spasticitet och begär av att kunna prestera så mycket mer än jag egentligen hade fysiska möjligheter till. Självklart hade det för mig förmodligen inte kunnat vara på något annat sätt, mitt driv har gett mig många möjligheter och upplevelser genom åren som jag inte hade velat vara utan!

Men det är det som kom efteråt som jag väldigt gärna velat vara utan, hjärntröttheten.                                                                

Den kom utan att be om lov ( ja, det finns de i min omgvning – typ de flesta – som säger att de inte alls är förvånade)  men min själ/kropp/hjärna sa inte ja utan tror att jag fortfarande kunde driva projekt, även om de var i mindre skala.

Det funkar inte.              

Så nu har jag äntligen tagit ett beslut!                                                                                                                                                         Med hjälp av Anton och Carina kommer jag att dra mig tillbaka och lämna över mitt älskade AnnAn Design i goda händer, ett tag till att börja med. Min son Anton kommer att packa och skicka mönster, Carina ” Britten och Jag” kommer att svara på mail och vara aktiv på vår FB-sida /FB-grupp.

Det känns så tryggt att lämna över till dessa två, Anton jobbar från vår ateljé och Carina tolkar mina mönster så fantastiskt med olika textilier och kvalitéer. Hon skapar inspiration som heter duga!

Nu ska jag ägna mig åt att bli frisk, sy en del plagg, skissa på nya modeller ( det flödet går inte att stänga av i hjärnan, mår som bäst när jag skapar på ett eller annat sätt)  skriva här om sömnad, meck och dricka mycket kaffe på altanen.  Bara det slutar regna!

Allt gott, Anna-Karin

En härlig, glad känsla när vi fotade nya modeller i somras, det är i skapandet som jag mår bäst!

                            

 

 

Sommaren kom tillbaka idag!

Och visst får man lust att sy sig en klänning då!

På lördag firar vi min älskade storasyster som blir 60 år och jag ska sy mig en Lina med spetsöverdel och ärm i ljus turkos. Mönstret till överdel och ärm kan du beställa separat ( 75 :- inkl frakt ) till tunikan Lina. 

Alla klännings- och tunikamönster har du 20 % rabatt tom söndag 21 maj!                                                                                         Beställer gör du som vanligt via mail till info@annandesign.se eller skicka ett meddelande på FB-sidan.                                       Uppge ditt namn, adress, mobilnummer eller mailadress och förstås, vilket mönster och storlek du önskar!                               Fakturan skickas med paketet.                                                                                                                                                                                    önskar dig en skön dag, Anna-Karin

Mjuk viscosespets med tvättat linne

   Tunika Lina som klänning med överdel och ärm i vacker spets

Fredagskänslan……

…..hittar liksom inte rätt?  Du vet, när man kan börja planera för att gå hem till helg ungefär vid lunchtid, delar helgens planer med dina kollegor runt lunchbordet. Vad ska ätas till fredagsmyset? Vem ser på Mello/vem avskyr spektaklet? Någon äter inte ens lunch för att den personen redan jobbat in och sticker från jobbet före fredagsfikan, kanske för en weekendtrip till Barcelona?

Den känslan är ytterst svår att hitta när man inte har några kollegor att fredagsluncha med….   när man blivit tillsagd att jobba väldigt lite och just idag inte hade ork nog att åka till ateljén, ens för att fredagsfika. Det är ju på det viset att det är sant, vissa dagar funkar sämre när man har en kropp som inte funkar riktigt som den ska ♥  Då får fredagskänslan komma under skogspromenaden i ösregnet istället, går ju också bra!

Häromdagen hade jag besök i ateljén av min färgstarka, kloka,fina vän Carina som har BrittenochJag

Hon är en inspirationskälla med mönster- och färgkombinationer som sitt signum.   En klänning som jag tidigare sytt åt Carina är Lillemor och nu fortsätter hon att inspirera många med sina fina kombinationer, tom jag – som för det mesta klär mig i svart, på senaste tiden kanske i turkosa toner, enfärgat – har tyg införskaffat att sy en Lillemor som tunika av! Nästa vecka blir det att sy några nya plagg till mig själv, har jag tom lovat mig själv – och löften måste man väl hålla, även de till sig själv?

Glada dödskallar i favoritfärger

Glada dödskallar i favoritfärger

Vi har tillsammans startat en FB-grupp ” Vi syr med AnnAn Design mönster” och så fantastiskt det har startat med bilder på plagg som sytts av mina mönster, frågor, tips och ideér.  Såå roligt och plötsligt var det närmare 100 medlemmer, fantastiskt!

Med ytterligare en tonåring med ny-införskaffat körkort i huset minimeras tillgång till bil betydligt. Med bedjande hundögon , huvudet på sned och vänlig röst frågas det om inte bilen kan få lånas för att ta sig till praktiken halvsju på morgonen…? Moderen försöker stålsätta sig och mumlar något om nyttan av att cykla för att stärka kropp och knopp men inser att hjärtat blöder för denna lilla ( 180 cm långa) bäbis och säger ja till billån.  Det är Cykelmässa i Göteborg i helgen, man kan prova elcyklar så det passar ju bra med en utflykt dit, det är dags att skaffa en elcykel och börja cykla igen. Med en motor på kan det funka ♥  Vem vet, så småningom kanske jag kan cykla till ateljén? ( man ska väl ha högt ställda mål har jag hört)

Trevlig fredag, Anna-Karin

 

 

Ny-gammal ateljé

Jag är tillbaka i mitt gamla missionshus ♥ ♥ ♥

Men inte för att bo, eller för att ha den stora salen med 4,5 meters höjd i takets välvda mitt som syverkstad, nu har rummet på övervåningen , det med den öppna spisen i hörnet, blivit min lilla, alldeles lagom stora ateljé.                                                                    I resten av huset har Bitta såklart kvar sitt AntikTroll och många trevliga kunder kikar nyfiket in i huset, längtansfulla efter att hitta det där rätta föremålet som kanske kan finnas här.

Mycket roligt har vi haft här i Missionshuset, kundkvällar med modevisningar i mitt vardagsrum och den stora salen.   Många kvinnor och faktiskt bara en gång som det var en man med, men jag tror nog att han trivdes gott bland alla kvinnor! Vi har sytt många linneplagg i stora salen, hade högt i tak både i livsvärderingar och arbetsmiljö, lilla Sarah , mina syrror och jag 🙂

Nu när jag varit en lång period på rehab för min ryggmärgskada väntar en lång och säkert tuff tid tillbaka för min kropp, hjärna och mig. ( kanske kan man iochförsig tänka att alla de där delarna hänger ihop och gör just MIG)                                                             Tänker att jag ska bli lite grand grand som tjuren Ferdinand – sitta där vid den öppna spisen och lukta på tygerna, tuschpennorna, trådarna och pappret – bli liksom hel igen…     Jag har ingen av mina industrimaskiner kvar längre, gjort mig av med de för att inte kunna sitta där och lönsy längre, pressa min kropp och med den även min hjärna.  Nu har jag istället köpt mig en fint orange huskvarna från 70-talet, den är alldeles förträfflig och syr fina sömmar! Men den går låångsamt och har ingen trådklipp, suck det blir många kaffepauser för att inte tappa tålamodet totalt.

Och det är ju det jag ska träna på nu, ta det lugnt och stilla ♥

Skapar långsamt i mitt gamla missionshus

              Skapar långsamt i mitt gamla missionshus

Börjar blogga….eller?

Jag har inte skrivit något här på länge ser jag...
Anledningen är att jag tvingats stanna upp ett litet ögonblick.
Jag är inlagd på Rehab sedan början av januari, 
efter 25 år har det blivit dags att ta till mig min skada.
(kunde här använt ordet acceptera men väljer konsekvent bort det då det är ett -för mig- 
mycket laddat ord) 
Jag är gående ryggmärgskadad 
det har jag förträngt/inte fått veta/motat bort under alla dessa år som gått.
Visste inte förrän i höstas att det faktiskt finns en benämning på någon som mig?

Rehabstylad?

Min kropp och hjärna har sagt "-Stopp!!!Vi ställer inte upp 
längre på ditt sätt att köra slut på oss, tyvärr!
Och då måste jag hitta sätt att göra de tillmötesgående igen,
annars blir det väldigt svårt att fortsätta vara jag.
Så, nu är mina älskade industrisymaskiner sålda och jag kämpar 
med tålamodet när jag syr på den nyinköpta , begagnade orange 
Huskvarna lilla symaskinen. Det tar såå lång tid att sy en söm, 
klippa alla trådar med sax...
Fast det är ju just precis så som kropp och hjärna vill ha det,
lugn och ro, återhämtning så resan är påbörjad...
Jag kommer nu att fortsätta skriva här om sömnad, mönster, 
textilier, ond rygg, stickor, frustration över att inte fungera 
som man önskar, nya modeller som poppar upp i tanken för att 
sen bli till nya mönster och förmodligen om andra saker 
som också gör livet härligt!

Terapiarbete på Rehab

Ha det gott, Anna-Karin

											

Mössa och halsduk i skönaste alpackagarn

Nu har vi fått Jola Designs fina metervara stickad som tub i flera färger!

Tänk att göra mjuka, gosiga barntröjor i detta, jag blir alldeles lyrisk och undrar om det inte finns någon runtom mig som har småbarn??? ( tänker inte bli farmor än på några år förstås?!)     Det blir några mjuka mössor och tubsjalar i julklapparna istället men hysscch, säg inte det till familjen…

Niclas och Eva-Lill blir fotade i sköna mössor

Niclas och Eva-Lill blir fotade i sköna mössor

http://www.annandesign.se/alpackagarn/

Tredje advent

3:e advent

3:e advent

Vaknar till tredje advent och tänder ljus. Ute är det grått och milt, perfekt väder för att stanna inne och sy! Ska börja med att plocka fram min gamla Singersymaskin nu när jag inte har min industrimaskin längre….

Vi vill ge er alla syglada runt om i landet lite julrabatt och säljer alla mönster fram till julafton för 150:- styck                                                 Kanske en ny modell till julkalaset eller som julklapp till någon du håller kär?                                                                                                                                                                                                                                                         Anna-Karin

erbjudandet gäller här och hos Tygaffären i Göteborg

http://www.tygaffaren.se

13710015_1292030424148470_9032679393841402550_n

imgres-4

Black Friday?

 
...Nej, det är jag lite tvekande till(även om sambon just köpt oss en ny tvättmaskin 
tidigt på morgonen,den gamla har så lägligt just gått sönder) Jag gillar helt enkelt
inte att trängas med en massa andra människor i trånga köpcenter på readagar.

Istället kör vi Purple Weekend - handla i lugn och ro på vår websida!

20140803_0713  20140803_0699   20140803_0264 

Köper du ett mönster får du en trekantsjal, värde 175:-
Köper du två mönster får du en tubsjal, värde 250:-
Köper du tre mönster får du en tubsjal och ett par muddar, värde 345:-
Sjalarna är svensktillverkade av ekologisk bomullstrikå
Du väljer vilken färg du vill ha; krusbär, blåbär, vinbär,plommon, ljung,
petrol,grafit och svart
Tubsjalen sys också i mjuk velour och finns i färgerna; krusbär, vinbär,
rosa,petrol och svart
       thumb_10848042_704398026322995_3319806987409388962_n_1024  Önskar er en skön, Purple Weekend! 
                                Anna-Karin